Hvad er en rigtig mand?

Jeg er klar over, at svaret på titlen indeholder lige så mange meninger, som der er farver i universet. Så det at være en rigtig mand er et udflydende begreb, som vel afhænger af hvad vi som mennesker ønsker at sende ud i denne verden, og hvad vi håber på at få en positiv respons på..

På et tidspunkt var der myterne, om at en rigtig mand ikke græd eller viste følelser. At rigtige mænd lever farligt, og sætter deres kvinder på plads, men ærlig talt; Den kategori har jeg sgu aldrig rigtig hørt til.. Et er at jeg kan sætte mig igennem, stå ved mine holdninger og principper, men tiden med Casablanca er vist længe overstået!

Og så er der hele aspektet med at vi mænd er blevet for bløde med årene! Jeg tror helt sikkert der er noget om snakken, og i den forbindelse er jeg sgu nok selv lidt for blød, som jeg også kommer ind på i mit indlæg omkring HSP hér.

Nu er jeg jo (heldigvis) ikke et levende orakel, der besidder den eneste sandhed, så jeg kan kun snakke om, hvad en rigtig mand er ud fra min egen opfattelse, og hvad en sådan bør indeholde. Samtidig med er det jo en process, et ønske om at blive bedre, åbne op for nye sider, og generelt forsøge at være den bedste person muligt.

Jeg lærte tidligt, fra min mormor, hvad det ville sige at være en gentleman. Dermed ikke sagt at jeg tog det til mig med det samme, for jeg kan desværre ikke sige mig fri for at have opført mig som en skovl i mine yngre år. Men det er jo netop en del af processen ved at vokse op, og lære af sine fejltagelser. Nogle gange føler jeg dog at der er lang vej igen. At det at udvikle sig, og blive den person jeg ønsker at være, er langt ude i horisonten! På den ene side er det en del af det: En del af det at finde ud af sig selv, og hvad det indebære, samt hvad jeg indeholder og har at byde ind med.

Jeg mener en rigtig mand bør være vedholdende, gøre ting helhjertet, og turde lære nyt, fremfor at låse sig fast i en eller anden stereotyp opfattelse af hvad en mand er. Og næsten vigtigst af alt; Være tro mod sig selv og sin omgangskreds! Så at turde stå ved sine meningers mod, også selvom det måske ikke er den nemmeste vej. Det er så her vi er ude i noget omkring integritet og karakter, men hvordan det defineres er jo ud fra hver enkelt mands opfattelse af samme.

Nu med HSP’en inde i mit liv, så er jeg temmelig opmærksom, uanset om det drejer sig om de nære relationer, eller helt fremmede. Min empati har altid alle antenner ude, og jeg mærker meget de mennesker jeg omgås. Ikke at det altid er hensigtsmæssigt heller, men jeg kender ikke til andet, da jeg ikke ved hvordan jeg slår det fra.
Men nu alt det overstående, det er medvirkende til at jeg føler jeg er godt på vej, mod at blive en “rigtig mand”, men bare fordi det er ting jeg mener der bør være, er jo ikke ensbetydende med at det er rigtigt for den næste.. Så hvad er en rigtig mand i dín optik? Lad mig det vide i kommentarene nedenfor!

3 comments On Hvad er en rigtig mand?

 • En rigtig mand er – i min optik – én der tør og kan stå ved sig selv, sine holdninger og sine værdier.
  Men jeg tænker, at det jo ikke kun gælder for “en rigtig mand” ☺ For hvad er “en rigtig kvinde”?
  Et menneske, der kan, vil og tør stå selv, er ægte.
  Jeg synes, det er lige så interessant at tale om maskulinitet og feminitet og her er der igen lige så mange meninger og holdninger som der er dråber i havet ☺
  Men et ganske interessant skriv fra din hånd, som altid kan sætte tankerne i gang ☺

  • åh, men bare rolig Birgitte, for der er mere på vej 😉 Jeg måtte fjerne en del fra indlægget da det simpelthen blev for langt, men som så heldigvis kommer til i andre opslag. Så har tænkt mig at komme mere i dybden, også hvad mænd og kvinder angår 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Sliding Sidebar

Lidt omkring mig..

Lidt omkring mig..

44 år og Livsnyder extraordinaire, er én af måderne at beskrive mig selv på.. Jeg er bosat i Kolding, og bruger min tid på mange ting og tanker, som planen er at dele hér på bloggen. Så med holdninger og højt humør vil jeg se om ikke der kan blive plads til min lille blog også :)

Mine Instagram billeder..

 • det skal jo til engang imellem! illbeback maitenance takeiteasy spiritualhellip
 • In these political correct times funny joke sugardaddy guardian politicalcorrectness
 • nr kngten bestiller burgere til nytrsaften s er det dahellip
 • s er det alts op ad bakke! funny sjov humorhellip
 • Tror man skal vre glad for at man ikke voksedehellip
 • Stegt flsk aspargeskartofler og hollandaisesauce det ik s ringe enddahellip
 • so maybe I should just do it more! picnic dateshellip
 • Let the weekend begin! pizza cocacola cola movie dinner weekend
 • Sneflokke kommer vrimlende snow christmas december

Tidligere indlæg..

Fra min Facebook side..

Sociale medier..